Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfta-Edsbyn laddar för SM-drag i Eksjö

Alfta–Edsbyns elitseriegäng i motocross varvar nu upp för att ge övriga förare en riktig match när den första deltävlingen i den individuella SM–crossen avgörs på Stoptèbanan i Eksjö under helgen.

– Jag hoppas naturligtvis på så bra placeringar som möjligt. Jag vet att grabbarna har kapacitet. Det visade de inte minst vid förra helgens elitseriecrosspremiär, säger Alfta-Edsbyns lagledaren Nils-Erik "NEO" Ohlsson.

Magnus Walhter, Robert Karlsson, Partik Ekström Johan Hedström och Kennet Gundersen är de förare från Alfta–Edsbyn som finns på starlinjen när tidskvalet drar i gång idag.

För två veckor sedan åkte norrmannen Kennet Gundersen norska mästerskapen där han i suverän stil vann båda klasserna.

– Gundersen tillhör en absolut av favoriterna i helgens SM–cross i båda klasserna han har aldrig förlorat en tävling i Sverige och det är en trend jag tror han vill fortsätta att hålla. Nu är han lite halvskadad. Han har opererat en tumme för ett tag sedan men är på bättringsvägen.