Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfta-Edsbyn klättrar – trots strulig helg

Alfta-Edsbyn fortsätter att köra bra i elitseriecrossen – men oflyt och strul sätter stopp för en riktig fullträff.
I helgen var det dags för deltävling tre i ett regnigt Enköping.
– Vi slutade femma till slut och ökade glappet till lagen under oss, säger lagledaren Nils-Erik "NEO" Ohlsson.

Magnus Walther satte ord på förutsättningarna i Enköping: "Jag trivs i skiten, det får gärna vara lite skitigare". Men det var ord som han senare fick äta upp. I andra heatet fick en konkurrent slag på sin motorcykel i halkan och körde på Magnus som även blev överkörd av en annan åkare.

– Men han tog sig i alla fall runt och i mål. I det tredje heatet så fick Johan Hedström fel på sin cykel och måste bryta, så vi tappade 75 förarpoäng på de här grejorna, och då det håller inte, säger Neo Ohlsson.

Bäst läge hade Alfta-Edsbyn i heat ett då Robert Carlsson, Magnus Walther och Christer Huss öste på bra. Ett tag låg laget på en andraplats. Men en vurpa skickade för Huss gjorde att man tappade och hoppet om en topplacering försvann. Robert och Magnus höll sina placeringar i mål.

Men totalt blev det en femteplats för Alfta-Edsbyn, som därmed också klättrade från sjunde till sjätteplats i sammandraget.

På söndagen var det meningen att elitserien skulle fortsätta i Västerås, men efter ett möte bestämde man sig för att ställa in.