Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alfta Byaspex tar time out

Alftas Byaspex gör nu en time out. Det innebär att det blir ingen revy i början av näsa år. Istället laddar revygänget batterierna och satsar på revy 2011 istället. Man tänker även renovera i lokalerna i Viksjöfors och så satsar man på drama för barn i höst.

– Efter 25 år behöver vi en time out nu. De flesta verkar också nöjda med det. Att sätta upp en revy tar nämligen så otroligt mycket tid. Man behöver lägga ner minst 300 timmar per år. Många lägger ner 400-500 timmar på det och man orkar inte i längden, när man också har jobb, säger Olle Andersson.

I början av året firade Alftas Byaspex sitt 25-årsjubileum och gav 16 föreställningar dels i Alftas Byaspex:s lokal i Viksjöfors, dels i Torsbergsgymnasiets aula i Bollnäs. Lite över 3 000 personer såg revyn, så nu tycker man i revygänget att man är värda vila ett år. Det finns en buffert, så man klarar ett års vila även ekonomiskt.

– Vi har faktiskt pratat om att vi behöver ta ett sabbatsår tidigare. Vi slutar spela i mars och det tar ett tag att landa. Man hinner inte ta igen sig riktigt under sommaren. Producentgruppen jobbar ändå, säger Sofie Widarsson.

Det var 1992 Alftas Byaspex bildades och man kom till IOGT-NTO-huset i Viksjöfors. Revyerna startade dock tidigare och föreställningar gavs i både Näsbyn och Runemo under de första åren.