Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Alf Norberg (V): ”Vi vill mer”

Alf Norberg (V) i en replik på Lili Andrés (KD) insändare om en integrationsmotion som majoriteten röstade nej på:

Lili André ondgör sig i en debattartikel ( 24/5 ) över att Kristdemokraterna fick sin motion avslagen vid det senaste fullmäktigemötet. Bakgrunden är följande. På mitt initiativ beslutade kultur- och kompetensnämnden i Region Gävleborg redan i oktober ifjol att avsätta pengar för att arbeta med kulturprojekt i integrationssyfte, vi beviljade 22 olika projekt och det har varit en mycket framgångsrik satsning.

En månad senare skrev Kristdemokraterna en motion som nästan kopierade det förslag som redan var beslutat, den visade på en god vilja men var tyvärr illa skriven och exkluderande. När nu majoritetspartierna är redo att gå in i nästa fas med nya satsningar i integrationsarbetet försöker Lili André återigen damma av deras avslagna motion, en motion som har betydligt lägre ambitioner än vad majoriteten har med sitt integrationsarbete.

Det blir därför omöjligt för majoriteten att bifalla Kristdemokraternas förslag eftersom vi vill mer.

Alf Norberg

regionråd (V) och ordförande för Kultur- och kompetensnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel