Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alex Schulman leder hämndprogram

/

Alex Schulman blir programledare för TV 3:s höstsatsning "Veckans kanin". I programmet straffas varje vecka den person som gjort sig skyldig till "veckans värsta vidrighet" genom att han eller hon blir jagad av en jättekanin.

Annons

Bloggaren och författaren Alex Schulman är trött på att vara snäll. För några år sedan var han trött på att vara elak. Då skrotade han sin omtalade Aftonbladetblogg där han med jämna mellanrum hängde ut mer eller mindre kända människor och skrev elakheter om dem. Men efter att ha ägnat den senaste tiden åt att ge ut en roman och blogga om faderskapet är han alltså sugen på att blir lite taskig igen.

I höst leder han TV 3:s nya program "Veckans kanin", som går ut på att människor som begått misstag av något slag straffas genom att de i flera dagar blir punktmarkerade av en person i en gigantisk kanindräkt.
"Äntligen kan vi hämnas på makthavare eller kändisar som betett sig illa", står att läsa i programinformationen från TV 3.
- Det här är inte på skoj. Vi låter kaninen på riktigt förfölja en människa. Det är vidrigt, säger Alex Schulman själv med ett leende.
Programledaren är medveten om att de människor som blir förföljda kan bli upprörda, men tror att folk ganska snart kommer att förstå vad det är som händer.
- Efter ett par avsnitt kommer man att börja känna igen kaninen, menar han.

I programmet sitter Schulman tillsammans med en panel bestående av fyra kända personer och pratar om vilka offentliga personer som på ett eller annat sätt gjort bort sig under veckan som gått.
- Vi väljer ut kandidater och så får tittarna rösta fram vem som ska få en kanin efter sig, berättar han.
Vilka som ska sitta i panelen är ännu inte klart, men Alex Schulman hoppas att komikern Petra Mede kan tänka sig att ställa upp:
- Det är min dröm. Men jag vet inte om hon vill eller kan.
"Veckans kanin" börjar sändas i oktober och består av åtta avsnitt.
Alex Schulman leder i höst också dokusåpan "Paradise hotel" i TV 6, ett program han säger att han personligen älskar.
- Jag hoppas att jag ska kunna blanda mig i handlingen lite mer och vara lite av en djävul på axeln på deltagarna, säger han om sin roll som dokusåpaprogramledare.

Therese Nyberg/TT Spektra

Mer läsning

Annons