Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aleris tar över hälsocentral

Mitt hjärta säljer Voxnadalens hälsocentral i Alfta till Aleris. Avtalet mellan de båda parterna är så gott som klart. Aleris tar över den privata hälsocentralen i Alfta den 1 november, samma datum som Aleris tar över Mitt hjärta - Bollnäs hälsocentral. Totalt fem personer på fyra tjänster i Alfta berörs.

– Det blir ingen större skillnad arbetsmässigt med den nya ägaren, säger Ali Ghaffari, som jobbar som familjeläkare och med allmänmedicin i Alfta och Bollnäs.

– Vi är glada att vi nu har fått besked om hur det blir och vi ser fram emot ett bra samarbete med Aleris, säger han vidare.

I Alfta finns en läkartjänst som delas av två läkare, som även jobbar i Bollnäs. I Alfta finns dessutom två sjuksköterskor och en undersköterska. Dessutom jobbar en kurator och en sjukgymnast från Bollnäs viss procent i Alfta.

Carina Forsblom är sjuksköterska/distriktssköterska och har även hand om barnhälsovården.

– Jag tycker det känns bra och att vi även i fortsättningen kommer att höra till Bollnäs, säger Carina Forsblom om ägarbytet.

Hon får medhåll av sjukgymnasten Marie Ryhed. De båda privata hälsocentralerna har ett tätt samarbete. Det här betyder också kontinuitet för verksamheten.

Anna Hammarström för Mitt hjärta är också glad att det gick att lösa en försäljning så här. Aleris vd och medicinske chef Peter Graf var själv upp till Alfta och tittade på Voxnadalens hälsocentral och blev positivt inställd till dess verksamhet. Han såg en engagerad personal och nya fräscha lokaler.

– De båda hälsocentralerna hänger ihop. Vi är jätteglada att Aleris vill ta över båda. Vi tror på den lilla hälsocentralen, som den i Alfta. Personalen kommer att jobba vidare som vanligt och vara anställda av Aleris, säger Anna Hammarström.

Det var i april 2010, som Mitt hjärta startade den privata Voxnadalens hälsocentral, vid sidan av landstingets hälsocentral i Alfta. I dag har Voxnadalens hälsocentral passerat 1 300 patienter. Hälsocentralen har också fått goda omdömen av sina patienter. I en nationell patientenkät blev den näst bäst i länet.

Harry Karlsson heter en av de nöjda patienterna. För honom är det viktigaste att personalen får vara kvar.

– Det här är det bästa stället som finns. Här bryr de sig om en och här får jag hjälp. Det är bra att det får vara kvar, säger Harry Karlsson.