Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboende i Gnarp drivs självständigt

/
  • Bergesta äldreboende blir intraprenad. Drivs som ett eget bolag inom den kommunala sfären.

Bergesta i Gnarp bryts ut ur den kommunala organisationen och blir intraprenad.
Omvårdnadsboendet ska enligt ett aktuellt förslag drivas som ett självständigt privat företag men stå kvar under Nordanstigs kommuns sfär.
Nyordningen ska ske från årsskiftet och löper två år i taget.

Annons

Ett avtalsförslag ligger klart. Det ska efter politiskt beslut undertecknas av t.f förvaltningschef Karin Bohlin och nuvarande enhetschef Katarina Lindberg.

Nordanstigs kommunblir beställare av omvårdnadstjänster av utföraren Bergesta omvårdnadsboende. Förutom vård - och omsorg av de 33 boende ska stödproduktion som ekonomi och administration skötas inom intraprenadsföretaget.

Bergesta tilldelas en ekonomisk ersättning, budgetram, för 2013, som motsvarar vad det beräknas kosta att driva omvårdnadsboendet. Om man går med överskott vid årets slut kan det om det godkänns få användas för att utveckla verksamheten för brukarna och de anställda under den följande avtalsperioden.

På Bergesta jobbar idag 25 anställda på dagskift. Räknat i årsarbetare blir siffran cirka 20. Sex undersköterskor går natt och det motsvarar cirka 4 årsarbetare. All personal blir kvar som kommunalt anställda.

– Efter de rapporter vi fått i kommunledningen är personalen positiv till nyordningen, kommenterar vice kommunalrådet Stig Eng, (C).

Mer läsning

Annons