Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre luras av telefonförsäljare

Ett bolag som kallar sig Stoppa telefonförsäljning ringer upp äldre människor och hävdar att de kan stoppa telefonförsäljare. Trots att de säger att det är gratis och att kunderna inte förbinder sig till något kommer det sedan ändå en faktura.

Annons

Konsument Hälsingland har fått ett femtiotal telefonsamtal om detta problem. Ingrid Larsson är konsumentrådgivare i Bollnäs och uttalar sig kritiskt mot företagets metoder på kommunens hemsida.

– De gamla blir oroliga och kan inte sova, säger hon. Jag får minst tre samtal om dagen från anhöriga som berättar att deras föräldrar har fått samtal av det här slaget och senare fakturor att betala.

Konsumentverket har fått in närmare 200 anmälningar mot företaget Stoppa telefonförsäljning. De uppges ha sitt säte på Malta och det telefonnummer som angetts går bara till en telefonsvarare.

Ingrid Larssons uppmaning är att bestrida fakturan via ett mejl.

– Jag går så långt som till att kalla det här för ett riktigt blufföretag, säger hon.