Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äldre får bättre möjlighet att vistas ute

På eget initiativ har personalen på servicehuset Bergesta i Gnarp byggt en fastbandhage som gör det möjligt för de äldre att röra sig fritt på uteplatsen bakom boendet.

– Här kan de röra sig, det är lite hemtamt utan att det känns instängt, säger Lilian Larsson, en av dem som håller på att bygga staketet.

Personalen behöver inte vara rädd att någon av de äldre lämnar området eller går vilse och det stora området på baksidan blir ett komplement till uteplatsen på husets framsida.

Idéen togs upp på ett personalmöte för bara någon vecka sedan. Det är svårt att få kommunala medel till sådana projekt och det brukar ta tid. Därför tog personalen saken i egna händer och bildade en staketgrupp med fem personer. Under gårdagen jobbade gruppen frivilligt med att bygga staketet och nu kan de äldre vistas ute när de vill.