Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldevive kan bli "The Next Big Thing"

/
  • Bollnäsbandet Aldevive har chans att vinna musiktävlingen

På fredag klockan 16 kommer det att pirra lite extra för de fyra musikerna i Bollnäsbandet Aldevive. Då går de nämligen upp på Kungsträdgårdens scen i Stockholm och tävlar i semifinalen i musiktävlingen "The Next Big Thing".

Annons

Totalt har 13 semifinalister utsetts i musiktävlingen "The Next Big Thing" och nu på fredag gör de upp om vilka fem som går vidare till finalen på lördag.

- Det här blir riktigt roligt. Så kul att få göra en spelning i Kungsträdgården i Stockholm, säger Kim Dahlberg.

- Ja, jag hörde att det skulle komma många och lyssna. Även Anna Bergendahl ska uppträda under helgen, säger Kim Guttelvik.

Aldevive består av fyra kompisar; Kim Dahlberg på bas, Kim Guttelvik, på trummor, Petter Klaesson som sjunger och Pontus Olsson på gitarr. Killarna beskriver sin musik som poprock och de gör allt material själva.

Juryn och publiken har lika stor makt när vinnaren ska utses. Publiken får skicka sms och rösta på de bidrag de tycker är bäst. Den som vinner hela tävlingen får spela in en singel med en känd producent (som är hemlig fram till finalen) samt göra en liten turné.

- Nu ska vi repa stenhårt inför fredagen, säger Kim Guttelvik.

Den som inte har möjlighet att se musiktävlingen i Kungsträdgården kan följa tävlingen direkt på internet www.telia.se/4g

Mer läsning

Annons