Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktion på bred front mot tonårsfyllan

Brottsförebyggande rådet, Brå, och folkhälsorådet i Ljusdals kommun satsar hårt på arbetet mot alkohol i de lägre tonåren.

Annons

Brå och folkhälsorådet har tagit del av ÖPP, Örebros preventionsprogram mot ungdomsdrickande, som innebär en satsning på bred front i årskurserna 7-9. Bland annat är målsättningen att ena föräldrar kring frågor som att inte köpa ut alkohol åt minderåriga eller tillåta att de dricker alkohol i hemmet.

– Vår målsättning är att utbilda representanter för högstadieskolorna i kommunen så att de sedan kan föra kunskapen vidare, säger Annika Öhlén, kommunens alkohol- och drogsamordnare.

Brottförebyggande rådet och folkhälsorådet vill också rekommendera skriften Tonårsparlören som Statens folkhälsoinstitut sedan 2002 skickar ut till alla 14-åringar i landet.

– Här ges många råd om hur man förhåller sig när ungdomarna kommer i åldern då drickandet kan locka, säger Sören Görgård.