Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aktion på bred front mot tonårsfyllan

Brottsförebyggande rådet, Brå, och folkhälsorådet i Ljusdals kommun satsar hårt på arbetet mot alkohol i de lägre tonåren.

Brå och folkhälsorådet har tagit del av ÖPP, Örebros preventionsprogram mot ungdomsdrickande, som innebär en satsning på bred front i årskurserna 7-9. Bland annat är målsättningen att ena föräldrar kring frågor som att inte köpa ut alkohol åt minderåriga eller tillåta att de dricker alkohol i hemmet.

– Vår målsättning är att utbilda representanter för högstadieskolorna i kommunen så att de sedan kan föra kunskapen vidare, säger Annika Öhlén, kommunens alkohol- och drogsamordnare.

Brottförebyggande rådet och folkhälsorådet vill också rekommendera skriften Tonårsparlören som Statens folkhälsoinstitut sedan 2002 skickar ut till alla 14-åringar i landet.

– Här ges många råd om hur man förhåller sig när ungdomarna kommer i åldern då drickandet kan locka, säger Sören Görgård.