Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äkta makar stal plånbok och jacka – använde grejerna när de begick nya brott

Paret från Bollnäs nekade helt till att det var de som syntes på bilder från flera olika övervakningskameror när de använde ett stulet bankkort. Men tingsrätten dömer dem nu till fängelse i nio, respektive sju månader.

En tisdag i mars bröts ett klädskåp på en arbetsplats utanför Ånge upp och en jacka med plånbok och nycklar i fickorna stals. Både jackan och bankkortet kom att lämna spår efter sig inom kort.

Efter bara några timmar fick ägaren meddelande från sin bank om att hans kort använts vid köp och han spärrade det. Inom loppet av 21 minuter hade det då gjorts fyra köp på olika bensinstationer med kortet för totalt drygt 2 600 kronor.

Bilder från bensinstationernas övevakningskameror användes vid rättegången i Hudiksvalls tingsrätt. Då förnekade det åtalade parket helt att det var de som syntes på bilderna, men enligt domen som nu har meddelats är det klart och tydligt att det var dem två som genomförde köpen med det stulna kortet. På övervakningsbilder från en butik i Söderhamn på torsdagen, två dagar senare, ses dessutom mannen bära den stulna jackan.

Läs mer: Fem månader efter senaste domen är de äkta makarna häktade igen

Samma torsdag utsattes en man i Hudiksvall för inbrott i sin villa medan han hade lämnat sitt hus i några minuter för att uträtta ett ärende. När han kom tillbaka stod en bil på hans gård. En man satt i bilen och en kvinna som stod utanför frågade efter vägen. Först när han kom in upptäckte han inbrottet och larmade polisen.

Läs mer: Villaägare hjälpte till med vägbeskrivning – blev av med sprit

Vid rättegången sa villaägren sig känna igen Bollnäsparet med säkerhet som de två som varit på hans gård.

Nu döms mannen till fängelse i nio månader för grov stöld, stöld, urkundsförfalskning, bedrägeri och grov olovlig körning. Hans hustru får sju månader i fängelse för grov stöld och bedrägeri.

Paret dömdes så sent som i november till tre, respektive två, månader i fängelse för flera olika brott. Den gången avslöjades de också av övervakningskamera när de stal hundfoder i ett garage utanför Bollnäs.

Läs mer: Bollnäskvinna fixade socialbidrag åt maken – medan han satt i fängelse