Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äkta makar anhållna för flera brott

Mannen är villkorligt frigiven från sitt senaste fängelsestraff. Nu är han återigen inlåst för stölder och narkotikabrott. I en cell intill sitter hans fru misstänkt för samma brott.

Ett ungt par anhölls på måndagseftermiddagen för stölder och narkotikabrott. De misstänks bland annat för ett inbrott i Dönje, där hundfoder och en grästrimmer stals ur ett garage. Där ska de misstänkta ha lämnat vissa spår efter sig och på måndagen mötte polisen dem när de färdades i bil. Efter ett kort efterföljande valde mannen, som körde bilen, att stanna.

Mannen blev då misstänkt för drograttfylleri och kvinnan för narkotikabrott genom eget bruk. Senare gjorde polisen husrannsakan i deras bostad i Bollnäs och hittade då misstänkt stöldgods.

Föremålen har kunnat knytas till inbrottet i Dönje, ett inbrott i en bostad och en bil i Söderhamn förra året, samt till ett inbrott i Uppsala. Dessutom fanns det mer misstänkt stöldgods i bostaden som polisen ännu inte vet var det kommer ifrån.

Både mannen och kvinnan är välkända av polisen sedan tidigare. Mannen är villkorligt frigiven från sitt senaste fängelsestraff, där han har tre månader kvar att avtjäna.

Han dömdes i november förra året för bland annat stölder i flera förråd i Flygstaden, Söderhamn.

Läs också: Man döms till sju månaders fängelse för flera inbrott

Mannen avslöjades för det brottet och andra stölder när han vände vid en trafikkontroll i centrala Söderhamn och sedan försökte köra ifrån poliserna. Många personer blev vittne till den dramatiska jakten och hjälpte poliserna att peka åt vilket håll mannen kört.

Läs också: Biljakt efter smitning från trafikkontroll

Mannen har förutom stölder tidigare även dömts för olovlig körning, ett bedrägeri i Ljusdal med en förfalskad check, rattfylleri och narkotikabrott.

Kvinnan dömdes i början av 2013 till dagsböter för olaga hot mot en anhörig i samband med ett bråk om ett arv efter ett dödsfall.

Läs också om andra makar som begick brott tillsammans – Bollnäspar lurade till sig varor för 740 000 kronor.