Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkstarka ryssar sänkte Bollnäs i premiären

Säsongens första bandymatch för Bollnäs Gif slutade med förlust.

Ryska Zorkij vann med 8–2 (0–4), därBollnäs ändå spelade upp sig betydligt under den andra halvleken och visade att laget har klara idéer att bygga vidare på

– Nu är vi inne i gamet och vi har också lite att ta på. Ryssarna var riktigt vassa, speciellt i den sista tredjedelen. Nu får dom göra fyra hörnmål, så jag tycker inte riktigt att siffrorna speglar matchen, sade Bollnäs tränare Hans Åström efter slutsignalen.

Zorkij var det klart bättre laget under den första halvleken där Bollnäs försökte hitta sina positioner och passningsvägare. Men Bollnäs lyckades aldrig dyrka upp ett ramstarkt ryskt försvar under den första halvleken.

I den andra halvleken fick Bollnäs spelet att stämma betydligt bättre och nu lyckades laget också skapa målchanser. Redan i inledningen av den andra halvleken gjorde nyförvärvet Per Hellmyrs en av sina patenterade uppåkningar med straff som följd. Mikko Lukkarilla drog till med den ryske målvakten räddade.

Det blev istället nyförvärvet Pär "Pärtan" Törnberg som kunde göra laget och sitt första mål i Bollnäströjan för säsongen när han klippte till ur vänstervinkel.

– Det är alltid roligt att göra mål. Nu har vi fått spela en match och visst finns det lite att slipa på. Det är många nya spelare som ska lära känna varandra på stor plan. Men jag tycker ändå vi har bra idéer och som sagt nu har vi lite att ta på. Nu blir det att man åkeronödigt mycket och letar åkvägar men det får v jobba vidare på. Det viktiga är att vi nu har spelat en match, sade Pär Törnberg.

– Jag tycker det såg bra ut när vi spelade med tålamod. Vi fick till lite fina lyft och kunde variera spelet. Nu var ryssarna riktigt bra och det här var en nyttig match för oss, avslutade Hans Åström.