Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åklagare undersöker mordbrand

Fredagens våldsamma brand i Iggesund kan ha varit anlagd. En 19-åring sitter anhållen misstänkt för grov mordbrand.

– Det finns en person som vi misstänker har anlagt branden. Han är anhållen sedan i förmiddags, säger åklagare Christer Sammens.

Den misstänkte personen är en 19-årig ung man och enligt Christer Sammens ser polisen en rad olika kopplingar mellan den unge mannen och villan som brann ner till grunden.

– Vi kan se en koppling till de här personerna i huset och vi kan också se ett motiv. Det finns också andra omständigheter som gör att vi misstänker den här personen.

Att branden är anlagd har polisen verkar det inte råda några tvivel på.

– Man kan på goda grunder tro att branden är anlagd. Den uppfattningen är ganska klar, säger Christer Sammens, som bekräftar att man har hittat spår av någon form av lättantändning vätska på brottplatsen.

Det var i fredags som den våldsamma villabranden i Iggesund ägde rum. Två personer befann sig i huset när branden den startade. De fick kasta sig ut ur byggnaden för att rädda sina liv.

19-åringen är från Hudiksvalls kommun, men han är inte sedan tidigare känd av polisen.