Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkesson grundlurar pensionärerna

Med snart bara en månad kvar till riksdagsvalet är det hög tid att hissa varningsflagg till alla pensionärer som av skatteskäl tänker rösta på Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson fiskar som vanligt i grumliga vatten och nu försöker han grundlura de gamla med en falsk marknadsföring som saknar motstycke i ohederlighet.

Här följer två ordagranna citat hämtade från SD:s webbplats:

* Sverigedemokraterna vill avskaffa den straffbeskattning som idag råder av pensionärerna.

* Sverigedemokraterna vill sänka skatten för pensionärerna mer än vad något annat parti föreslagit.

Det här låter förstås bra i många frustrerade pensionärers öron – men saknar varje uns av trovärdighet!

En genomgång av Riksdagens omröstningsprotokoll 2013-11-20 avslöjar Jimmie Åkessons jättebluff:

Då röstade Sverigedemokraterna med alliansen för införandet av femte jobbskatteavdraget som kostade statskassan tolv miljarder kronor.

Samma dag avstod Sverigedemokraterna från att stödja oppositionens (S, V och MP) gemensamma reservation med kravet att pension inte skulle beskattas hårdare än lön.

Här har alltså Sverigedemokraterna på en och samma dag brutit två av sina heligaste löften till pensionärerna – först genom att stödja alliansen och därmed ytterligare öka skillnaden mellan lön och pension och sen genom att motarbeta oppositionen i ett försök att utjämna skattegapet.

Ett hyckleri utan motstycke vilket för övrigt kännetecknar partiets allmänt flummiga besked i skattefrågan. Å ena sidan vill man liksom partierna på högersidan sänka skatterna, å andra sidan vill man liksom partierna till vänster ha en stark välfärd.

Det obehagliga med Sverigedemokraterna är att de vägrar prioritera. När det kniper finns alltid invandrarna ta till.

Nej, pass upp för fagra löften även i mjuka frågor. När Sverigedemokraterna tvingas ta ställning, till exempel vid omröstningar i riksdagen, åker järnrören fram för att – bildligt talat – dunkas i skallen även på en väljargrupp de påstår sig ha särskilt stort hjärta för.

Bengt Carlstedt

Bertil Haglund

Fagerås

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel