Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkerslund firade nybygge

Det var inte bara på Postplan det firades under lördagen. Under förmiddagen invigdes nämligen den nya återvinningsstationen på Åkerslund i Ljusdal.

– Nu kommer vi få ett väldigt mycket bättre flöde genom stationen samtidigt som det blir säkrare för både personal och kunder, sa renhållningens driftledare Kent Andrén.

Den tidigare vägen har ersatts av en trefilig väg med det dubbla antalet containrar mot för tidigare. Dessutom har taket gjorts större och några ytterligare rum tillkommit för hanteringen av farligt avfall.

– När vi öppnade för 14 år sedan var snittet 30 bilar (kunder) per dag. Nu ligger det snittet på cirka 140 bilar, så det här blir ett jättelyft för oss. Speciellt nöjda är vi med den nya hanteringen av farligt avfall som har fått nya utrymmen, sa Kent Brodin, arbetsledare.

Under dagen fanns bland andra representanter från Ljusdals bandyklubb på plats för att spela "land-bandy", en tipsrunda för besökarna och hamburgare som Villaägarna bjöd på.