Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkermans andra raka seger

Patrik Åkerman gick ut hårt i FM-deltävlingen Kopparsvängen.
Därefter ökade Ljusdalsföraren tempot – för att slutligen lägga på en spurt.

Annons

Jodå, det gick vägen igen. Tillsammans med Lasse Grip i kartläsarstolen så tog Patrik hand om totalsegern i årets andra FM-deltävling som i lördags avgjordes i skogarna runt Kopparberg. Tre sträckor mätte här tillsammans 4,2 mil.

Drygt 13 sekunder kom till slut att skilja till andraplacerade Björn Adolfsson från Stockholm efter det att Patrik Åkerman varit den snabbaste från början till slut.

– Det gick väldigt bra, notläsningen från Lars fungerade perfekt, sammanfattade segerherren efteråt.

Ändock var inte resan helt problemfri.

– Nej, vi var faktiskt av vägen vid ett tillfälle på den första sträckan. Men som tur var klarade sig bilen och det var bara att trampa gasen i botten och fortsätta…

Totalt i Nedre Norras förbundsmästerskap så toppar nu Patrik Åkerman tabellen för fyrhjulsdrivna klassen på maximala 24 poäng. Fortsättning följer med Rally Norduppland i mitten på augusti.

SMK Hälsinges Jari Liiten/Olov Vedin slutade nia av distriktets förare i tvåhjulsdrivna klassen i Kopparsvängen. Jocke Halvarsson/Annsofi Wikström, Ljusdal, tvingades bryta redan på den första sträckan.