Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åkeri i konkurs startar nytt företag

När Skogsbilen i Delsbo AB gick i konkurs blev alla i personalen uppsagda. Men inom kan ett tjugotal av dem åter vara i arbete.

Annons

Totalt hade Skogsbilen i Delsbo AB 46 anställda, varav de flesta var chaufförer. Den 21 juli ansökte åkeriföretaget om konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt. Därefter drev konkursförvaltaren det vidare fram till 19 augusti.

– Alla blev uppsagda i samband med konkursen, säger Staffan Holm.

Nu är uppbyggnaden av en ny verksamhet i rörelse.

– Det kommer att komma igång under den närmsta veckan om allt faller på plats, berättar Staffan Holm.

Det nya företaget, AB Holm Gruppen, riktar sig mot samma bransch och kommer inledningsvis att innefatta 22 anställda. Hur den nya verksamheten ska drivas för att inte möta samma öde som Skogsbilen, förklarar Staffan Holm på följande sätt:

– Ha rätt förutsättningar och att göra saker rätt. Det är det som det handlar om, säger han.

Konkursförvaltaren Bertil Wingqvist, Aberstens advokatbyrå, skriver på byråns webbsida att åkeriföretagets kvarvarande egendom, fordon och verkstadsutrustning nu säljs på auktion via nätet med avslut 8 september.