Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ajlexes Daylight stod för bästa prestationen

/
  • – Jag hade ingen tanke på att släppa när jag hade kommit till ledningen så behagligt. Sedan var det aldrig någon fara. Han gick sedan under på ett bra sätt, berömde Tomas Pettersson sin vinnarhäst Ajlexes Daylight.

Lunchtravet på Hagmyren på tisdagen var den näst sista för året på banan. Ett par prestationer stack ut lite under tisdagen och den allra bästa fick vi se i V4-2 av Ajlexes Daylight.

Annons

Tomas Pettersson visade upp Ajlexes Daylight i kanonförfattning och trots att valacken blev överfallen på den första långsidan av totofavoriten Reveur Sand. Trots att han fick bruka en speed mitt i loppet gick Bollnäshästen sedan lätt undan till slut utan att behöva brukas för fullt, allt medan favoriten gick kräftgång redan på baksidan.

Det blev mer Bollnäs i V4-4 och då var det Alan Shelton som vann med Rolf Sundbergs Beauty's Dame till hela 67,94 i vinnarodds. Efter att ha fått ett bra lopp kunde det treåriga stoet avgöra enkelt bland idel äldre hästar. I och med den segern blev värdet på den rätta V4-raden hela 16 014 kronor.

För Linda Hedström blev det seger i montéloppet med Ajax Ibra. Efter att tidigt ha tagit hand om taktpinnen var det sedan lugnt hela vägen för den femårige valacken som nu tog sin andra seger i karriären.

Hemmahästen Bella Hanover spelades till stor favorit i V4-1 men redan i provstarten syntes det att hon inte var som bäst för dagen. Nu fick hon visserligen ett tungt lopp men gav sig ändå alldeles för lättvindigt till slut. När hon nu svek så blev det en mycket enkel spurtseger för Lars-Göran Söderberg.

V5-spelet inleddes programenligt med seger till stall Jan-Olov Persson. Dock var det inte chefen själv som vann med megafavoriten Aleksander Mollyn utan lärlingen Jan Ove Olsen med B W Snuffe. Denne var helt överlägsen sedan favoriten hoppat dubbelt och att denne sedan gick strax under 1.30/1200 hade förstås ingen betydelse för utgången av loppet.

Mer läsning

Annons