Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aimen Sewed skadad när Delsbo säkrade kvalplats

Edsbyns Aimen Sewed klev ut skadad i slutet av första halvlek.
Då kunde Delsbo gå i från och ta tre mycket viktiga poäng i bottenstriden.
– Målet är att slippa kvala, säger Delsbotränaren Örjan Oscarsson.

Seger hemma mot Edsbyn samtidigt som Marma vann mot Ilsbo med 5–1. Det gör att Delsbo säkrat minst en kvalplats, om nu inte Marma skulle göra mängder med mål i sista omgången.

Faktum är att efter lördagens 3–1-seger mot Edsbyn har Delsbo chansen att slippa kvala över huvud taget. Men i sista matchen står svåra Iggesund för motståndet på bortaplan. Då krävs en poäng för Delsbo att gå förbi Stugsund.

– Den poängen måste vi ju gå för. Gör vi det slipper vi kvala och det är det som är målet i alla fall. Det var tur att Marma vann mot Ilsbo, säger Örjan Oscarsson, nöjd efter segern mot Edsbyn.

– Vi var lite hetare än Edsbyn tycker jag. Det kändes att det var vi som behövde poängen mest, säger han.

Läs mer: Utklassning i den viktiga bottenmatchen

Jerry Fast satte ledningsmålet redan efter tio minuter. Men därefter tilläts Edsbyn kvittera bara tolv minuter senare.

– Vi hade ett par chanser till där vi inte lyckades få in den, säger Örjan Oscarsson som ändå kunde se var Edsbyn började tappa.

I slutet av första halvlek klev nämligen lagets klart bäste spelare den här säsongen, Aimen Sewed, av planen efter en smäll mot ansiktet. Efter det tog Delsbo över mer och mer.

Läs mer: Skärpe poängräddare för Iggesund

– Han styr ju det mesta i deras spel. I andra halvlek äger vi spelet och fick utdelning. Patric Lindh satte ett långskott från säkert 30 meter och därefter var det lite ställningskrig. Det var ingen välspelad match och vi gjorde 3–1 efter en tilltrasslad situation när Simon Nordin nickade in bollen efter ett ribbskott, säger Örjan Oscarsson.

Tar Delsbo poäng mot Iggesund i sista omgången går man om Stugsund som ligger på platsen ovanför kvalstrecket. Lagen har lika många poäng med Stugsund har redan spelat färdigt eftersom de skulle ha mött Nordanstig i sista omgången.