Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åhlström fortsätter i Ljusdals IF

Det blev en segdragen historia.
Men nu är det klart: Tomas "Ålen" Åhlström fortsätter ett år till som tränare för Ljusdals IF:s herrar.
– Det var en del som skulle lösas. Men nu är det klart, och det ska bli väldigt spännande den kommande säsongen, säger "Ålen".

Olika ledarroller i Edsbyns IF fotboll i flera sejourer, sedan fyra år som boss för Bollnäs GIF:s damer. Efter detta fortsatte Tomas Åhlströms tränarkarriär i Ljusdal och LIF.

Den gångna säsongen, hans första, slutade med en andraplats i fyran – tio pinnar bakom seriesegraren Strand.

– Varken jag eller spelarna är nöjda med det. Vi borde ha kunnat vara närmare än så. Men nu blev det några blunders, som torsk borta mot Arbrå, säger "Ålen", som tvekade in i det sista innan han skrev på sitt plusår på kontraktet.

– Först och främst var jag tvungen att diskutera med min familj om det funkar att jag fortsätter åka till Ljusdal tre-fyra kvällar i veckan. Det blev lite segdraget, men nu är det okej hemifrån.

Ljusdalsherrarna drar igång träningen efter jul. Och det finns en skillnad jämfört med när Thomas Åhlström tillträdde i våras.

– Då harvade vi i sporthallen och på grus, vilket vi sedan blev lidande av fotbollsmässigt. Nu ska vi träna i Delsbohallen på försäsongen, och jag lovar att det kommer bli ett lyft.