Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Åhlström får ny uppgift

Anders "Ålen" Åhlström har ett svart-vitt fotbollshjärta och kärleken till hans Strand är både innerlig och total.

Därför stannar han kvar i Strands organisation med uppgift att föryngra och spana efter unga löften.

Anders Åhlström har accepterat att sitta med i en sportkommitté där han själv kommer att ha en sportchefs arbetsuppgift även om klubben formellt inte har en sådan.

– Han ska vara en länk mellan styrelsen och A-laget, säger Strands fotbollsbas Kalle Hellstrand.

Mindre än en vecka har gått sedan Strand i den allra sista omgången räddade sin division 3-status.

Att "Ålen" ville pensionera sig som tränare är ingen hemlighet. När han fick uppdraget att hitta sin ersättare behövde han inte gå långt.

– Jag har jobbat två säsonger med Mikael "Bacon" Forsström och det är ett klockrent val att låta honom ta över, säger "Ålen".

Vad gäller spelare ska han leta efter spelare som kan spetsa till laget. En sådan har Strand redan haft på provträning och testat i en internmatch. Det handlar om Per Åstrand som var med ABK under klubbens förra division 2-sejour men som den senaste säsongen spelat i Ljusdal.

Själv ska han ta det lugnare nästa säsong. Visst blir det ett och annat besök på träningarna men han ska inte lägga sig i vad den nya duon tycker och tänker.

– Vill de ha råd ställer jag gärna upp som bollplank. Frågar de inte mig, ja då ska jag hålla käft, säger Åhlström.