Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

AHL-meriterad center förstärker Hudik Hockey

Dallas Jackson får sällskap av en landsman i Hudik Hockey resten av säsongen.
27-årige kanadensiske centern Matt Lowry är klar för klubben.
– Jag är en hårt jobbande center som står upp för laget i alla lägen, säger han i ett pressmeddelande.

Efter segern mot Södertälje visar Hudik Hockey ytterligare att man är att räkna med i hockeyettan. Den här gången är det utanför isen man levererar.

27-årige centern Matt Lowry, med 31 AHL-matcher i bagaget, har skrivit på för HHC. Ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Vi har sonderat marknaden under en längre tid och eftersom det är mycket svårt med svenska spelare har vi tittat på en spelare från Kanada där vi har använt oss av etablerade kontakter. Matt är den spelartyp vi önskar, en spelare som jobbar hårt både offensivt och defensivt och som står upp för sitt lag med mycket energi, vilket vi behöver, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

Matt Lowry har tillbringat större delen av karriären i ECHL där han senaste säsongen representerat två klubbar. Först inledde han som assisterande lagkapten i Evansville Icemen, och avslutade sedan i Fort Wayne Komets.

Lowry har varit lite upp och ner vad gäller poängproduktion under karriären, där den bästa säsongen är 2013-2014 då han gjorde 39 poäng på 53 matcher i Evansville Icemen. Han säger själv att han ser fram emot flytten och att det är andra egenskaper som är hans styrkor.

– Det ska bli riktigt kul att komma till Sverige och Hudiksvall. Jag är ingen finlirare utan en hårt jobbande center som står upp för laget i alla lägen, säger han.

Kontraktet som han skrivit på gäller säsongen ut, men exakt när han anländer och blir spelklar är ännu inte klart. Bara att han siktar på att flytta till Hudiksvall med sin fru inom kort.

Fredrik Johansson betonar att det här inte är någon panikvärvning för att stärka laget, utan någonting man tittat efter under en längre tid.

– Redan innan sommaren bestämde vi oss för att ta in en spelare en bit in i säsongen. Så detta ligger inom den fastställda budgeten som då klubbades igenom, säger han.