Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Agnes Wiklund uttagen till talanglandslag: "Det känns som en revansch"

Innebandyförbundet startar upp projektet Topp & Talang för att utveckla spelare i glappet mellan U19 och a-landslaget. En av de utvalda är Hudiktjejen Agnes Wiklund. –Vi som är uttagna är potenitella a-landslagsspelare, så det känns jätteroligt, säger 20-åringen.

Sverige är, tillsammans med Finland, världsledande inom innebandyn. För att säkerställa återväxten av spelare drar förbundet nu igång Topp & Talang, ett projekt som riktar sig mot spelare i åldern 19 till 23 år.

– Det här är en mycket viktig ålder där spelarna behöver vägledning och ytterligare utbildning för att ta nästa steg i karriären. Det har pratats löst om U21- eller U23-landslag men vi vill lägga fokus på att utveckla individerna och inte lag för att på sikt få ännu bättre spelare i såväl SSL som seniorlandslag, säger landslagschefen Joakim Lindström i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Agnes Wiklund lyfter till Superligan

Första steget i Topp & Talang blir ett läger i Playitas på Fuerteventura den 24 till 31 maj. 16 spelare på både dam- och herrsidan är uttagna, och en av dom är Agnes Wiklund. 20-åringen som för en månad sedan värvades till Superliganlaget FCB Uppsala från Sundsvall IBF i division 1.

– Det känns hedrande. Jag hade inte den blekaste aning om att jag skulle bli uttagen, säger hon och fortsätter:

–Det känns som en revansch, precis som när jag spelade i U19-landslaget så var det också en himla revasch från mitt håll. Jag har haft lite motgångar med tränare. Det här visar att jag är bra vad folk än säger.

På lägret väntar både innebandy- och fysträning, varvat med kost- och träningslära. Under säsongen följer sedan individuella uppföljningar med ansvarig ledare.

– Det känns jätte, jättekul. Det är Åsa Carlsson, som är förbundskapten för landslaget och U19-landslaget, som varit med och tagit ut spelarna. Att de säger att de spelare som tagits ut är potentiella landslagsspelare, gör att det känns ännu roligare, säger Wiklund.