Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Affärskvinnor ska hjälpa andra

I ett nytt projekt ska kvinnliga företagare hjälpa varandra. Av de 25 entreprenörer som valts ut i länet kommer tre från Söderhamn.

Movexum är ett samarbete mellan en rad Gävleborgskommuner och andra regionala aktörer. De jobbar för att skapa en kreativ utvecklingsmiljö för tillväxtföretag i regionen.

I det nystartade projektet Nüwa har 25 kvinnliga företagare valts ut för att skapa en plattform för framtida affärer och kontakter. Så småningom är tanken att dessa företag ska investera i andra kvinnliga företagares verksamheter.

Från Söderhamn har tre företag och deras företrädare valts ut: Malin Åhman, Värderingsinstitutet södra Norrland; Malin Sahlin Eliasson, Månses design och Diana Garneij, Dinali center.

– Vi hade en liten kickoff i onsdags. Vi ska få varsin mentor och jag tror att vi alla tappade hakan när vi fick se vilka mentorerna var. En är till exempel personlig rådgivare åt Barack Obama, säger Diana Garneij.

Hon ser Nüwa-projektet som en stor chans. Inte minst för att hon får möjlighet att utvecklas för egen del och så småningom också hjälpa andra.

– Jag tror att det kommer att ge oss alla en riktig skjuts. Jag ser det som ett stort privilegium att vara med i projektet, säger Diana Garneij.