Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

af Ugglas tävlar i sitt eget program

/
  • I säsongsstarten av

Hon uppfann programidén med sin man. Nu tävlar Caroline af Ugglas själv i "Körslaget".

- Så klart att jag svarade ja, säger sångerskan.

Annons

Man kan tycka att Caroline af Ugglas har ett försprång gentemot de andra körledarna när "Körslaget" börjar i TV 4 på lördagen, eftersom hon ligger bakom själva programkonceptet och dessutom är en rutinerad sångpedagog.
Men den färgstarka artisten med de yviga gesterna skakar på huvudet.
- Jag har lite koll på körlederi och sånt där, men det är de här bakom som gör jobbet, säger hon och nickar mot Team Caroline som repar koreografi intill.
- Det här är inget pretentiöst, utan det ska vara glädje, energi och attityd. Och det har ju Rigo, Amy och alla de andra också.
Hon är inte alls säker på att hennes lag kommer att nå långt i "Körslaget" bara för att hon är expert på hur man använder sin röst. Det kan till och med vara en nackdel.
- Någon kan sitta och säga att "hon ska ju kunna det här, det borde låta bättre". Men så är det ju inte, det här är första gången för mig på det här sättet.

egen del spelar det inte så stor roll om hon vinner eller inte. Men hon känner ett ansvar för sin kör.
- Jag är egentligen ingen tävlingsmänniska. Men skulle det gå dåligt så blir jag ledsen för deras skull, och jag vill ju inte få skulden.
Hon är stolt över att få representera sin hemort Upplands-Bro, och beskriver sin kör som en härlig skara.
- Det är många personligheter åt alla håll: olika färger, längder, storlekar och attityder. För mig är det viktigt att alla får vara med.
I premiäravsnittet kan ingen kör åka ut, men de får ta med sig sina respektive röstningsresultat till nästa lördag. Team Caroline framför, lite otippat, "The ketchup song".
- I fortsättningen kommer vi inte att köra den här sortens musik, men det är kul att chocka sig själv. Sen blir det mer rock'n'roll, skrattar Caroline af Ugglas.

Mer läsning

Annons