Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Advokatkändis invigde Ilsbos nya seniorbonde

Ilsbos första seniorboende är invigt.
Halva Ilsbo, ja åtminstone alla pensionärer i bygden, var på benen. Stockholmsadvokaten och styrelseordföranden i SBO, Rolf Åbjörnsson, klippte bandet, assisterad av Nordanstigs kommunalråd Monica Olsson.

Annons

Statens Bostadsomvandling har lättat på den ekonomiska bördan för allmännyttan på den svenska landsbygden. SBO köper upp hyresfastigheter av det fortsatt förvaltande kommunala bostadsbolaget på villkoret att de byggs om till senior - eller trygghetsboende.

– Vi har funnits i fem år. Agerar självständigt och obyråkratiskt. Vi bedriver effektiv glesbygdspolitik på mikroplanet, tycker Rolf Åbjörnsson, tidigare KD - riksdagsman och känd från teve som Sveriges juridiska orakel om konkurser.

Ilsbofastigheten totalrenoverades interiört och de tolv en gång så nerslitna lägenheterna går inte att känna igen. Trapphusen byggdes ut och försågs med hissar. 7,5 miljoner kronor blev slutnotan meddelade bostadsbolagets Birger Tellin:

– Hälften av lägenheterna är redan upptagna.

Att jämna systerhuset med marken var en fullträff . Rivningen gav ljus och luft i riktning mot hembygdsgården. Intill nysådda gräsmattan ska dessutom en boulebana anläggas.