Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adrian tog storslam under magifestival – blev nordisk mästare: "Fått flera erbjudanden"

18-årige magikern Adrian Videlas konster fick publiken på fall i helgens stora mästerskap i Uppsala. Under söndagen blev han nordisk mästare i allmän magi.

Se TV-klippet där Adrian Videla visar ett av sina korttrick inför Talang 2014.

Framträdandet i helgens svenska och nordiska mästerskap i trolleri blev en succé för 18-årige magikern Adrian Videla från Söderhamn. Inför storpublik lyckades han trollbinda de nio domarna och kan nu titulera sig så väl svensk som nordisk mästare i allmän magi.

– Det var långt över mina förväntningar att jag även skulle lyckas slå alla i vuxenklassen så det var jätteroligt, säger den nyblivne junior- och seniormästaren Adrian Videla.

Läs mer: Adrian fängslas av magins värld

Uppladdningen inför festivalen Uppsala magic & comedy innebar stenhård träning för den unge magikern som under tio minuter fick chansen att visa vad han gick för. Och hans sätt att blanda trolleri och cirkuskonster tillsammans med musik skapade en atmosfär som gick väl hem hos juryn.

– Jag fokuserade mycket på att vara nytänkande och skapa saker som trollkarlar kanske inte har sett förr. Det var några koncept som jag är ganska nöjd över att ha hittat på.

Efter att ha tagit hem segern i fyra klasser var det många som sökte upp Adrian för att ge beröm och komma med tips. Och från flera håll kom även erbjudanden från trollkarlar som ville bli mentor åt den unge magikern.

– Vinsterna betyder jättemycket för mig. Det blir som ett kvitto på allt det hårda arbete som jag har lagt ner när det uppskattas av andra magiker som är så mycket bättre än mig.

Läs mer: Adrian trollade bort Teatern

Tävlingen var Adrians allra första men intresset för trolleri har funnits med sedan barnsben. Som 15-åring var Adrian med i tv-showen Talang där han tog sig ända fram till semifinalen. Nu går han andra året på cirkuslinjen i Gävle och hoppas att de nya titlarna ska fungera som en språngbräda ut i arbetslivet efter studenten.

– Jag ska försöka ge mig ut på en miniturné på teatrar runt om i Sverige och sen vill jag satsa mer på företagandet och hoppas kunna leva på det. Och det skulle ju inte vara helt fel att tävla i EM och VM, men vi får se vart det här för mig.

Läs mer: Lugnt firande för fingerfärdig 18-åring