Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adressändra själv och ta med dig papperstidningen på semestern – så här gör du

Väntar stranden, stugan eller storstaden på semestern?
Adressändra själv på helahalsingland.se/kundservice och ta med dig tidningen vart du än ska i sommar.
– Det är supersmidigt, säger Kim Ekström som är chef för Mittmedias kundcenter.

Du har semesterpackat bilen, stängt av vattnet till diskmaskinen, låst dörren ordentligt och ska bara be grannen att ta hand om posten de närmaste veckorna.

Det är då det brukar kunna slå dig.

Just ja, tidningen?

– Under hela juni hanterar vi väldigt stora volymer på kundservice och det har nästan uteslutande att göra med frågor om adressändring, framför allt veckan före och efter midsommar. Vi har dubbelt så höga volymer då som vid årsskiftet som också är en av våra absoluta toppar, säger Kim Ekström som är chef för Mittmedias kundcenter.

På helahalsinglands kundservicesajt är det däremot aldrig någon kö och dessutom öppet dygnet runt. Där kan du snabbt adressändra själv med några enkla få steg.

– Det är det allra smidigaste sättet. Och framför allt går det mycket fortare än att ringa in till kundcenter. Det är bara att gå in på helahalsingland.se/kundservice och klicka på ikonen för tillfällig adressändring och logga in om du inte redan är inloggad. Sedan är det bara att fylla i tillfälliga adressen och i start- och slutdatum för perioden, säger Kim Ekström.

– Har du inget konto kan du skapa det via länken "skapa konto", men har du redan ett digitalt konto går hela processen på under en minut, skulle jag säga. Du loggar enkelt in med samma inloggningsuppgifter som på helahalsingland.se.

Det tar uppemot fyra dagar innan adressändringen träder i kraft så det är aldrig fel att göra en eller två veckor i förväg.

Hur långt i förväg bör man göra det här?

– Det här är ju något som man med fördel kan göra redan i dag om man vet hur semesterplaneringen ser ut. Det tar uppemot fyra dagar innan adressändringen träder i kraft så det är aldrig fel att göra en eller två veckor i förväg, säger Kim Ekström.

Men bara för att du lämnar hemmet under sommaren behöver du inte ta semester från din papperstidning.

Med e-tidningen, som är en digital version av papperstidningen, kan du fortsätta läsa nyheter varje dag och behålla dagliga vanor som korsord, sudoku och kollen på vädret, börsen och tv-tablån. E-tidningen ingår i din prenumeration (nyhetspaket Komplett, Helg och Digital) och går alltid att ta del av, oavsett om du ligger på Copacabana eller i hängmattan utanför sommarstugan.

E-tidningen är enkel att ladda ned och bläddra i på datorn, surfplattan eller i mobilen. Det enda du behöver göra för att ta del av den är att logga in på gd.se och klicka på länken e-tidning. Bäst är läsupplevelsen i vår e-tidningsapp, som du hittar via App store eller Google play.

Så adressändrar du på helahalsingland.se/kundservice!

Adressändra gör du enklast och snabbast på vår kundservicesajt helahalsingland.se/kundservice, som har öppet dygnet runt varje dag. Här hittar du också svar på frågor som rör din prenumeration.Klicka på ikonen "tillfällig adressändring", skriv in den tillfälliga adressen och sätt själv start- och slutdatum för den önskade perioden.En tillfällig adressändring behöver vara minst två dagar lång, men kan pågå så länge du behöver. Tidningen kan bara adressändras inom Sverige.