Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adjöss till World Cup!

Det blir ingen World Cup i bandy i Ljusdal de närmaste tre åren. Internationella Bandyförbundet skrev i dag kontrakt med Sandviken.

De två senaste åren har cupen, som föddes för 38 år sedan, varit "utlånad" till Sandviken. Ljusdal har inte kunnat leva upp till Internationella Bandyförbundets, FIB, krav om spel inomhus.

Ljusdals BK hade kontrakt med Internationella Bandyförbundet (FIB)om World Cup fram till och med 2014. Då spel inomhus var omöjligt fick Sandviken överta cupen under två år i väntan på hall.
Då Ljusdal fortfarande saknar hall upphörde Ljusdals BK:s långa kontrakt med FIB.
– Det här betyder att Sandviken arrangerar cupen 2011, 2012 och 2013, men att Ljusdal sedan har möjlighet att söka cupen till 2014. Det första kriteriet är, som nu, att Ljusdal då har en hall att spela cupen i, säger Bo Nyman, generalsekreterare i Internationella Bandyförbundet.
Frågan är nu vad beslutet får för följde för Arena Ljusdals framtid.
– Vad gäller en arenas framtid eller inte har jag inget svar på idag. Vi i Arena Ljusdal ska ha ett möte i slutet av maj månad när vi ska diskutera om, och hur vi i så fall, ska gå vidare, säger Lennart Bennermo, styrelseordförande i Arena Ljusdal.
I Sandviken är man förstås nöjd t och nu vill man utveckla arrangemanget ytterligare.
– Nu söker vi samarbetspartners för att göra ett ännu bättre arrangemang än tidigare, säger SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog till svenskbandy.se.