Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adjö till Årets Ungdomskommun

Medan utredningen av storsatsningen Ungdomslyftet i Söderhamn pågår har Ungdomsstyrelsen lagt ner utmärkelsen Årets Ungdomskommun.

I flera år har Söderhamns kommun ansökt om att bli utsedd till Årets Ungdomskommun, med målet att få utmärkelsen senast år 2012. I fjol blev det nederlag på målsnöret för kommunen, snöpligt omkörd av Borås.

Och någon fler utmärkelse Årets Ungdomskommun i den gamla tappningen blir det inte. Ungdomsstyrelsen lägger ner den efter 15 år, omarbetar och gör något helt nytt. Vad som kan komma ut av omgörningen presenteras den 30 november.

Det här innebär att en av målsättningarna med fyraåriga Ungdomslyftet i Söderhamn, som hittills kostat drygt 36 miljoner kronor, måste omdateras. Glöm 2012.

Innan Ungdomsstyrelsen sagt sitt ska kommunstyrelsen i Söderhamn fatta beslut om hur man ska gå vidare med Ungdomslyftet – om man ska gå vidare. En omfattande utredning som ska innehålla förslag till organisation, lokaler, omfattning och fortsatt ekonomisk satsning, är på gång och ska presenteras för kommunstyrelsen 10/11.