Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Adele återvänder till Sverige - första besöket på fem år

Hennes senaste album var förra årets mest sålda världen över.
Nu kommer superstjärnan Adele till Sverige för sin första spelning här på över fem år.

LÄS ÄVEN: Adele leder löneligan

I mars 2011 spelade Adele på Debaser Medis i Stockholm. När hon återvänder till Sverige på fredag gör hon det till ett snabbt utsålt Tele2 Arena.

Sedan besöket för fem år sedan har Adele släppt sin tredje skiva, gjort en "Bond"-låt som belönades med en Oscarsstatyett, toppat listan över Storbritanniens bäst betalda kvinnliga artister och blivit mamma. Trots alla yttre förändringar har hennes artistskap fortsatt i samma tydliga riktning som tidigare.

Musikjournalisten Christel Valsinger beskriver Adele som en "klassisk artist" och anser att såväl hennes genre som röst och sångteknik är just klassisk och därmed lättillgänglig.

– Hon håller inte på med några nymoderniteter som rap-partier eller remixer speciellt mycket. Det här är en musikform som jag tror att många upplever att de känner igen, säger Valsinger till TT.

Att sjunga på klassiskt vis om ständigt aktuella ämnen som brustna hjärtan och gammal vänskap skulle kanske kunna uppfattas som slätstruket, men man ska inte underskatta det trygga och välbekanta, "speciellt inte i dessa osäkra tider vi lever i", säger Christel Valsinger.

– Jag tror att många kan uppskatta det här som känns bekant och tryggt och som inte orsakar diskussion, kontrovers eller konflikt, säger hon.

Samtidigt som Adele håller hårt på sitt privatliv har hon det senaste året bjudit mycket på sig själv och sin humor, bland annat i Ellen Degeneres pratshow, i James Cordens virala succé "Carpool karaoke" och i en BBC-sketch där Adele låtsas vara en Adele-imitatör som går på audition.

– Hon har verkligen tagit tid på sig, fnyser den förklädda Adele i sketchen, när en av de andra imitatörerna säger att hon "längtar efter den nya skivan" som då ännu inte hade släppts.

– Testa att säga det till henne, jag skulle älska att se hennes reaktion, säger en av de andra kvinnorna lite nervös _utan att veta att det faktiskt är Adele hon talar med.

Att bjussa på lite humor är verkligen ett vinnande koncept för en artist som Adele, anser Valsinger.

– Hade hon varit helt privat och inte visat den här delen av sig själv så hade hon nog blivit lite tråkig. Då hade hon varit en duktig artist som man kanske inte relaterar till så mycket, nu blir hon en av oss, säger hon.

LÄS MER: Så hedrade Adele terroroffren i Bryssel