Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Accepterar inte villfarelser!

Måndag den 17/8 kom en insändare där mitt namn nämns tre gånger, men själv ligger skribenten i ett halvreligiöst lövsly och gömmer sig bakom signatur. Av princip för jag inte dialog med folk som inte vågar stå för sina åsikter.

Måndag den 17/8 kom en insändare där mitt namn nämns tre gånger, men själv ligger skribenten i ett halvreligiöst lövsly och gömmer sig bakom signatur. Av princip för jag inte dialog med folk som inte vågar stå för sina åsikter, då jag menar att debattinlägg som saknar namnunderskrift är ointressanta och därmed förlorar förmågan till engagemang.

För övrigt ämnar jag för min del av sluta debatten omkring funderingarna om hädelse, villfarelse och vilseledande litteratur där Gardells bok Om Jesus speciellt uppmärksammats. Flera insändare har påmint om att var och en får tro och tycka vad man själv vill, vilket jag tagit till mig! Men trots era idoga försök till korrigering av min syn, exempelvis på texten om den korsfäste som jag sett på en t-tröja och som var upphovet till våra gemensamma skriverier, har jag ändock inte ändrat uppfattning.

Jag kommer heller inte att falla i farstun för titeln "teologie hedersdoktor" som fascinerat Gunhamre (insändare 10/8), men Gardells bild av mormor som bjuder på hallon och mjölk ute på verandan och har sin röda klänning på sig, är förtjusande! Dock håller jag fast vid min förtvivlan då det gäller Gardells syn på vem Jesus är och jag menar att Jesus än i denna dag är den enda vägen till Gud. Jag tror det därför att Bibeln säger så.

Min ungdomstid är förbi och "höstsolen lyser över min levnadsstig" för att göra något patetiskt till något poetiskt. När jag hör tendenser i tiden som ger signaler att acceptera villfarelser i alla dess former, då kan jag inte tiga! Det gör mig totalt vild eftersom jag inser att min tid härefter är kort och jag måste få tala nu! Min hjärtefråga spar jag till sist! Hur kan du som finns därute luta dig bakåt i bönhusbänken under rungande tystnad om du tror som jag tror att du tror!?

Inger Mattsson

väckelsepredikant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel