Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Acceptera ett nej till alkohol!

Den 2–8 maj firas Folknykterhetens vecka och något vi borde diskutera mer är den starka alkoholnormen som finns i vårt samhälle! skriver IOGT-NTO, Alfta.

Denna norm förutsätter att alla vuxna dricker alkohol och den gör det svårt för den som inte vill eller inte kan dricka alkohol att säga nej. Det är en norm som styr var, när och hur vi ska dricka alkohol och den skapar förväntningar på hur vi ska bete oss. Det är en norm som verkligen påverkar våra barn, handen på hjärtat, hur många föräldrar har med sina barn i miljöer där alkohol serveras?

Det finns alldeles för många barn som vet vad de har att vänta när föräldrarna dricker och som mår jättedåligt så fort det är helg! Och dessutom, allt drickande i tv-soffor, tv-serier och dessutom all alkoholreklam….

Så snälla, i stället för att ifrågasätt den som tackar nej, acceptera personen som struntar i alkoholnormen och som orkar stå emot tjatet om att dricka!

IOGT-NTO

Alfta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel