Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABK-trio på allsvenskt test

På lördag avrundar ABK division 3-säsongen med hemmamatch mot serietrean Huge.

Men för tre av spelarna gäller det att konservera formen ett tag till.

I oktober åker Joel Stillmark, 19, Jesper Karlsson, 19 och Pelle Lööf, 18, till Skåne och provträning med allsvenska Trelleborgs FF.

Trelleborgs FF har fått klartecken från ABK som bara ser positivt på att tre av deras tongivande spelare testas av ett lag i högsta serien.

– Det är inte första gången vi hittat intressanta spelare i Norrland. Nu vill vi ha de här pojkarna på plats en vecka och sedan får vi utvärdera det hela, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

Eftersom ABK:s seriespel avslutad på lördag medan den allsvenska säsongen har sin sista omgång den 1 november vill Lasse Larsson ha ner ABK-trion någon gång under oktober.

– Det skulle inte vara rättvist för dem om vi väntar längre. Vi vill se dem när de är ordentligt i gång, säger Lasse Larsson.

Redan under torsdagen ska Lasse Larsson sätta sig tillsammans med TFF-tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg och titta på en lämplig vecka.