Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABK-lagen har spelat klart

Det tog slut direkt för ABK-lagen i Gothia Cup när A-slutspelet inleddes på onsdagen. P 18 föll mot ACBB Paris och P 15 mot Gerdsken.
Team Hudiks F 15 spelar A-slutspel på torsdag efter en dramatisk slutomgång i gruppen, medan Näsvikens P 15 spelar B-slutspel.

ABK ställdes lite överraskande mot Paris i slutspelet.

– Vi hade väl räknat med att Paris skulle ha vunnit sin grupp så att vi sluppit dem, men de brydde sig inte om någon gruppseger och förlorade sista gruppspelsmatchen, vilket innebar att vi fick möta dem, sa "Fritte".

Det var ett bra lag och ABK gjorde en bra match, men räckte inte till. Till slut blev det 4–2 till fransmännen.

Slutspelat är det även för ABK:s P 15 som först förlorade gruppfinalen mot Kenty (0–4) på förmiddagen och sedan blev det respass direkt mot Gerdsken från Alingsås i A-slutspelet (0–6).

– Men vi är nöjda ändå, vi nådde vår målsättning att ta oss till A-slutspel, sa tränaren Tony Bergström.

Näsvikens P 15 avslutade gruppspelet mot österrikiska Scheiblingkirchen och det blev en förlust.

– Vi var inte riktigt med från början utan de var lite mer på hugget, och det avgjorde matchen, sa tränaren Lasse Hellström efter 2–4-förlusten.

Det blev stor dramatik innan Team Hudiks F 15-tjejer kunde säkra sin plats i A-slutspelet. I avslutningsmatchen mötte man redan avsågade Torna Hällestad och samtidigt spelade obesegrade LAFC mot Tranås.

Sedan Tranås besegrat LAFC med 4–1 måste Team Hudik vinna sin match med minst åtta mål för att bli bland de två bästa. Efter 4–0 i paus fortsatte man att ösa på i andra halvlek och till slut stod man som vinnare med 9–0.

– Det var en grym pärs. Men tjejerna visade en enorm moral som grejade det hela, sa Berra Edh.