Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABK krossade Rengsjö

5–1 (2–0) i seriefinalen mot Rengsjö – då kopplar ABK ett rejält grepp i kampen om seriesegern.

– Vi gjorde vad vi skulle, sa ABK-tränaren Pelle Lindberg.

ABK fick en drömstart när Kalle Dahlberg i den tredje minuten satte fart och revs ner av Robert Bronegård i straffområdet. Kalle tog själv hand om straffen och satte säkert 1–0.

Det var också hemmalaget som var strået vassare i den första halvleken och i den 45:e minuten satte Pelle Lööf pannan till ett inlägg från Kalle Andersson och ABK kunde gå till pausvila med 2–0.

I den andra akten fick matchen nytt liv när Robert Bronegård i den 57:e minuten reducerade till 2–1, men fem minuter senare sänkte Johan Danhard definitivt Rengsjö med ett skott som via en försvarare hamnade i mål.

När Rengsjö sedan flyttade fram blev det stora ytor bakåt och inhopparen Örjan Dahlqvist tryckte in 4–1 i sin första bolkontakt innan Jesper Karlsson på tilläggstid jobbade in 5–1.

– Vi vägde för lätt, sa Rengsjös tränare Anders Olsson vars lag inte hade förlorat en bortamatch sedan den 19 juni i fjol.

– Nu är loppet kört vad gäller seriesegern, jag har redan önskat Pelle Lindberg lycka till i division 2...