Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

ABK föll trots drömstart

1–0 efter 35 sekunder och 2–0 i den sjunde minuten.
ABK:s Svenska Cup-äventyr tog trots en drömstart mot division 2-laget Sandvikens IF slut i går.
– Det är flera individuella misstag som fäller oss, sa de svartgulas lagkapten Lars Skärpe efter 3–4 (3–2) på Glysis konstgräs.

Biljetten till nästa omgång i Svensk Cupen såg i matchupptakten ut att vara utskriven för ABK. Pelle Lööf förvaltade först ett perfekt inlägg från Mikael Skjärvold fram till 1–0 redan efter 35 sekunder.

Sandviken hade sedan inte hämtat sig innan nästa kalldusch kom i den sjunde minuten på ett nollgradigt Glysis. Jesper Karlsson vann en närkamp i gästernas straffområde och spelade fram Joel Stillmark som säkert satte 2–0.

Planens gigant Emil Oremo, allsvenske Johan Oremos storebror, rann visserligen lättvindigt igenom ABK:s försvar och reducerade till 1–2, men hemmalagets spelare hade mer att ge i matchupptakten.

Samme Stillmark som satte 2–0 höll sig fram och satte 3–1 ur snäv vinkel efter 13 minuter och precis som vid 1–0 var det Mikael Skjärvold som stod för framspelningen.

– I det läget av matchen kändes det riktigt bra, sa ABK-kaptenen Lars Skärpe.

Strax innan paus reducerade Sandviken till 2–3 – något som ABK:s tränarduo Pelle Lindberg och Härje Lindgren med facit i hand trodde var helt matchavgörande.

– Det var ett psykologiskt mål. Inte bara på grund av att vi gick ner oss lite efter det utan kanske mest för att Sandviken kände att de var med i matchen på riktigt, sa Lindberg.

Kvitteringen lät heller inte vänta på sig och ABK-spelarna kunde bara applådera Eldar Abdulic när han vackert satte 3–3 på frispark.

Sandvikens segermål kom åtta minuter från slutet då Rickard Wiklöf skickade in 4–3 efter att ABK-målvakten Niklas Larsson tappat bollen på en hörna.

– Niklas tappar normalt sett aldrig ett inlägg så därför kändes det extra surt, sa Lindberg.

Han var dock precis som sin lagkapten Lars Skärpe nöjd med lagets insats.

– Vi gör en bra prestation och det är synd att vi inte får vinna. Jag skulle dock bli förvånad om vi stöter på så här bra motstånd i serien senare i år, sa Lindberg.

Bra i ABK var unga forwardsduon Joel Stillmark och Pelle Lööf som säkerligen kommer att bli ett orosmoment för flera seriekonkurrenter senare i år.