Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Aages minne hedrades med jazz

Omkring 80 personer njöt av musikalisk underhållning i Hyttan i Ljusne under fredagskvällens konsert.

- Det är ett sätt att minnas och hedra Aage, säger museiföreningens ordförande Lasse Persson.

"Jazz- och swingkonsert", lovade planscherna inför fredagen. Men kvällen började med pop, när Go-Go och hans vänner drog loss Abbas "Thank you for the music".

Go-Go är Gunnar Olsson, som dessutom var den som kom på idén med en minneskonsert. Hans Hellerstedt, Rolf Carlsson, Christer Löfgren och Håkan Ljusberg är fyra "återvändare" som bjöd på musikalisk underhållning. Soloprestationer belönades med generösa applåder från publiken.

Museiföreningen och inomhusbadföreningen i Ljusne stod som arrangörer när museiföreningens före detta ordförande Aage Johansson, som avled i våras, ärades.

- Det är ett sätt att minnas och hedra Aage. Han avled ju hastigt och sorgligt i slutet av mars. Han var museiordförande i tolv–tretton år och engagerad i väldigt mycket, sa Lasse Persson, föreningens nuvarande ordförande.

• Vad tror du att Aage skulle ha tyckt om konserten?

- Det är så klart svårt för mig att säga, men nog tror jag att han skulle ha nickat godkännande, säger Lasse Persson.