Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

99 procent går till återvinning

ICA Supermarket i Edsbyn imponerar med sitt effektiva återvinnande av butikens avfall. Hela 99 procent av avfallet går till återanvändning vilket imponerar på människor i branschen.

Frågan är om inte ICA Supremarket i Edsbyn är bäst i landet på att sortera och skicka sitt avfall till återvinning. Erik Gustavsson på återvinningsföretaget ReAgro AB som tar hand om avfallet från butiken är säker på att ingen slår dem.

Vem är näst bäst?

- Ja, det är faktiskt Konsumbutiken i Edsbyn. Vår idé bygger på samarbete med lokala lantbrukare som tar hand om de närliggande företagens restprodukter. Bengt Knutsson i Edsbyn som vi samarbetar med i är väldigt duktig och engagerad och har förstås del i att butikerna i Edsbyn blivit så duktiga.

Annika Helker Lundström som är vd på branschorganisationen Återvinningsindustrierna säger till tidningen att det låter fantastiskt.

- Sådana här siffror måste vara en inspiration för andra företag, säger hon.