Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

9,5 timmar för läkarbesök

Trött och slut kom jag hem efter 9,5 timme för ett läkarbesök på en halvtimme. Ska det vara så här?

"Man skall vara frisk för att orka bli sjuk"

Sjukvården för en Söderhamnare kan i dag se ut så här: Efter att som 86-åring ramlat och fått flera svåra skelettskador i ansiktet förutom alla andra sjukdomar man redan har. Det akuta fungerade utmärkt med bra omhändertagande hos familjeläkare Ahlström och röntgen i Söderhamn.

Remiss till Hudiksvalls sjukhus dit sonen kunde skjutsa, återbesök och remiss till Gävle sjukhus efter några dagar med skjuts av anhörig igen. Vid nästa återbesök till Gävle tog jag sjukresebussen klockan 8 med en timmes väntan på läkarbesöket som tog en halvtimme, begärde jag sjukresa hem till Söderhamn. Det gick inte utan jag fick vänta 4 timmar på bussen. Trött och slut kom jag hem efter 9,5 timme för ett läkarbesök på en halvtimme. Ska det vara så här? Det borde gå en buss till per dag mellan Hudiksvall-Gävle-Hudiksvall.

Söderhamnare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel