Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

82-åring blev bestulen

Polisen uppmanar, framförallt äldre, att vara vaksamma när främmande personer ringer på och vill sälja saker, efter en stöld i Bollnäs på lördag kväll.

Annons

Vid 19.30-tiden fick en 82-årig kvinna besök i sin lägenhet på Östra Stationsgatan 20 B i Bollnäs. En kvinna som talade både svenska och engelska, men uppgav att hon kom från Polen, ringde på och ville sälja dörrsmycken, skyltar, till den äldre kvinnan. Hon bad också att få låna toaletten. Sedan kvinnan gått upptäckte 82-åringen att hennes plånbok var försvunnen. Polisen har i nuläget ingen misstänkt, men uppmanar, framförallt äldre personer, att vara vaksamma om de får besök i bostaden.

Den besökande kvinnan var i 25–30-årsåldern, cirka 170 centimeter lång, klädd i jeans och skjorta och hade halvlångt blont hår. Hon såg fräsch ut och var ungdomlig och charmig, enligt den bestulna kvinnan.