Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

82,6 miljoner satsas på medarbetare inom sjukvården

Under lördagen kom regeringen och Sveriges landsting/regioner överens om två överenskommelser där fokus ligger på medarbetare inom sjukvården.

Annons

Regeringen lägger tre miljarder i personalsatsningar under 2018. Gävleborg kommer att få 82,6 miljoner av de pengarna, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Regeringen tillför sjukvården totalt 5,5 miljarder kronor i år, vilket är en historiskt stor satsning. 

–  Grunden för en bra sjukvård är att vi har tillräckligt många anställda, med rätt förutsättningar för att göra sina jobb och stärka patienterna. Regeringen satsar historiska 5,5 miljarder kronor extra på sjukvården. Gävleborg får 82,6 miljoner kronor extra för personalsatsningar i år, säger socialminister Annika Strandhäll.

De ska användas till att ge bättre förutsättningar för sjukvårdens medarbetare, anställa mer personal och utveckla vården verksamheter.

Pengarna ska göra att det finns tillräckligt antal medarbetare med rätt kompetens. Det innebär möjligheten att öka bemanningen, arbeta heltid, se till att verksamheten inte är beroende av inhyrd personal.

Vidare i satsningen är omkring 300 miljoner kronor öronmärkta för att kunna ge fler sjuksköterskor möjlighet att bli specialistsjuksköterskor.

Pengarna i satsningen är en del av regeringens budget för 2018, som bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.