Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80 kom till vindkraftmöte

(Uppdaterad 21:13) Mötet om vindkraften i Bobygdens gamla skola lockade fulla samlingssalen med ortsbor.

På måndagskvällen samlades ett 80-tal åhörare för att lyssna till och diskutera med vindkraftsbolaget Res Skandinaviens representanter.

– Det är väldigt bra förutsättningar för vindkraft i området. Det är bra vind, bra infrastruktur med skogsbilvägar och nära till elanslutning. Det går också bra att frakta vindkraftverken via hamnen i Iggesund vilket gör att transporten blir kort, konstaterade Karl-Johan Hellblom som är projektledare.

Tidplanen för vindkraftverken är att efter samrådsmötet ska ansökan till länsstyrelsen vara inne 20 april. Därefter sker två ansökningar, en enligt miljöbalken och en för plan- och bygglov och dessa ska vara inne till juni i år.

Målsättningen är att få en byggstart under 2011 och att mellan nio och elva kraftverk snurrar igång på höjderna Prättingberg och Kälen en mil söder om Delsbo under 2012.