Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

80-åring blev skrämd och smet från trafikolycka

En motorcyklist tvingades bromsa för en bilist och körde omkull. Kvinnan som körde bilen ansåg att hon inte gjort något fel och blev rädd för motorcyklisten som var burdus. Nu har den 80-åriga kvinnan dömts till böter för två brott.

Annons

Olyckan inträffade i Norrborn, i korsningen mellan Tegelbruksvägen och riksväg 83, i början av augusti förra året. Det regnade och vägbanan var hal när en motorcyklist körde omkull.

Nyligen togs händelsen upp i Hudiksvalls tingsrätt. Mannen som körde motorcykeln hävdade att olyckan orsakades av att den 80-åriga kvinnan, som hade väjningsplikt, var på väg att köra ut framför honom. Det skulle ha tvingat honom att tvärbromsa, vilket ledde fram till att han körde omkull i halkan.

Efteråt pratade han lite med kvinnan och sa att hon skulle stanna tills polisen anlände, men kvinnan lämnade ändå platsen.

Läs också: Tre skadades i Norrborn

Kvinnan hävdade att hon visst hade lämnat företräde och förklarade att hon lämnade platsen för att hon trodde halkan orsakat att motorcykeln körde omkull och att motorcyklisten var väldigt upprörd och skrämde henne.

Mannen medgav att han varit burdus, men han hade också stöd för sin version av händelsen av ett vittne som färdades bakom honom på riksvägen när olyckan inträffade.

Hudiksvalls tingsrätt dömer nu kvinnan för brott mot trafikförordningen och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Hon straffas med 40 dagsböter à 60 kronor, totalt 2 400 kronor. Hon ska även betala 3 700 kronor i skadestånd till motorcyklisten för reparation av fordonet, 1 000 kronor av ersättningen till sin försvarare och ge 800 kronor till en brottsofferfond.

Få reda på det senaste om trafikläget genom vår nya app. Ladda ner den här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik