Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

740 000 kronor extra till aktiviteter: "Alla ska ha ett minnesvärt sommarlov"

Ett extra tillskott i kassan ska leda till ett bättre sommarlov för Söderhamnsbarnen. Nu hoppas Söderhamns kommun på att föreningarna tar chansen att anordna olika aktiviter.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor, MUCF, delar i år ut 199 miljoner kronor till sommarlovsaktiviter. Av dem har Söderhamns kommun beviljats 740 000 kronor. Pengarna, som kan sökas av föreningar, ska användas till gratis sommarlovsaktiviteter och målet är enligt MUCF att få till möten över sociala gränser.

– Vi vill använda vårt starka föreningsliv som kan komma med i andra sammanhang än vad de varit tidigare. Det är en bra peng att kunna kanalisera ut i föreningslivet som är duktiga på att göra just såna här saker, säger Niclas Brodin, fritidsansvarig på Söderhamns kommun.

Läs också: Fullsatt på Teatern i Söderhamn när Kulturskolan satte upp Romeo & Julia – se bilder från pjäsen här

Vissa krav finns, bland annat att det ska vara kostnadsfria aktiviteter för barn i åldrarna 6-15 år, att det ska främja integration och att det ska göras på ett sätt så att alla barn behandlas lika.

– Det kan vara lite blandat, eftersom det är gratis kanske man kan prova på något för första gånger också. Alla ska ha ett minnesvärt sommarlov, säger Niclas Brodin.

Föreningar som vill anordna en sommarlovsaktivitet kan nu vända sig till Söderhamns kommun, som sedan betalar ut en ersättning.

Läs också: "Vissa har inte råd med semester" - här ska barn få sitt livs bästa sommarlov