Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

74-årige mannen var försvunnen i sex dagar – hittad död

Artikel 9 av 10
Försvunne 74-åringen i Hudiksvall
Visa alla artiklar

Sökandet efter 74-årige Christer Jonsson var inne på sin sjätte dag när han hittades död.
Detta hände under veckan.

Annons

En vecka har snart passerat sedan 74-årige Christer Jonsson sågs vid liv i centrala Hudiksvall. Stora resurser har lagts på sökarbetet, som avslutades under fredagen.

Det här är vad som hänt i ärendet.

Försvinnandet

Sista iakttagelsen av 74-årige Christer Jonsson gjordes den 8 juni vid 14-tiden på torget Möljen i Hudiksvall. Enligt uppgifter till polisen skulle han då ta bussen till hemmet, beläget drygt fyra kilometer därifrån. Men han kom aldrig hem.

På söndagen anmälde anhöriga honom försvunnen till polisen.

Så såg sökandet ut

Söndagen den 9 maj gick polisen ut med Christer Jonssons signalement, och bad om allmänhetens hjälp med iakttagelser och tips.

Flera av polisens enheter har därefter sökt i Hudiksvall med omnejd. Bland annat gjordes sök med helikopter över Lillfjärden och andra delar av Hudiksvall. Efter att tips inkommit om att en man som liknat Christer rört sig i särskilda delar av centrala Hudiksvall, har sökandet också anpassats därefter.

Polisen uppmanade också fastighetsägare att söka igenom sina tomter samt utrymmen som uthus/förråd där personer kan tänkas ta sig in.

Missing People kopplades in i sökandet den 10 juni, och då anordnades också en första skallgång där ett 60-tal frivilliga slöt upp. Därefter har ytterligare två sök gjorts, utan resultat.

Hemvärnet anslöt i sökandet den 11 juni.

På fredagen hittades mannen död av Missing People. Anhöriga är underrättade.