Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

700 000 pensionärer i valet och kvalet

Enligt en Sifo-undersökning är 700 000 pensionärer beredda att byta parti och rösta på det parti som förbättrar deras situation. Frustrationen bland landets pensionärer är nämligen stor.

Annons

Den 1 januari 2014 sänktes pensionerna åter med 2,7 procent (cirka 300 kronor) och blir därmed den tredje sänkningen sedan 2010.

Åldersdiskriminineringen fortsätter och har aldrig varit så påtaglig rent ekonomiskt med sänkta pensioner och en orättvis beskattning. En pensionär betalar till exempel avsevärt mer i skatt än vad en löntagare gör för en likvärdig inkomst.

Pensionerna måste förbättras. Det växande gapet mellan pensioner och löner är oacceptabelt. Lönerna har ökat betydligt mer än pensionerna. Mellan 2006 och 2013 ökade lönerna med 23 procent medan pensionerna bara ökade med nio procent. Eftersom prisnivån samtidigt steg med tolv procent innebär det att reallönerna ökade med elva procent medan värdet av pensionerna minskade med tre procent. Detta strider mot förutsättningarna i pensionsöverenskommelsen

Zäta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel