Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

700 000 kronor för 125 iPads

120 politiker och fem revisorer i Bollnäs kommun ska i fortsättningen få sina kommunala handlingar via läsplattor.

Förslaget att köpa in läsplattor med fodral till ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och de kommunala nämnderna – och till kommunens revisorer – beräknas nu till 700 000 kronor – 93 000 kronor mer än tidigare uppgifter.

På torsdagen var det dags för kommunstyrelsen att diskutera förslaget.

- Det ger inga bra signaler att jag kan köpa en läsplatta själv för tusen kronor mindre än kommunen får betala när man köper 125, tyckte Jan Lahenkorva (S).

Beskedet från biträdande kommunchefen Kjell Öhrström var att kommunen måste följa lagen om offentlig upphandling.

Kostnaden för att trycka upp och skicka ut handlingar med post beräknas kosta 640 000 kronor per år i Bollnäs kommun. Beroende på hur stora omställningskostnaderna för att övergå till läsplattor blir, beräknas investeringen ha betalat sig inom högst två år.

För omställningskostnader blir det. Det är inte alla politiker som är vana vid läsplattor och det kommer att erbjudas utbildning både i grupp och enskilt.

Ingen av politikerna i kommunstyrelsen hade dock några invändningar mot förslaget om läsplattorna – som kommunfullmäktige ska fatta det slutgiltiga beslutet om.